TZ Općina Bednja

Brojni vjernici, hodočasnici i izletnici na Ravnoj gori

USKRSNI PONEDJELJAK Blagdanska misa u kapeli Sveta tri kralja

I ove su se godine na Uskrsni ponedjeljak brojni hodočasnici i vjernici iz Bednje i cijeloga bednjanskoga i lepoglavskoga kraja, kao i izletnici, planinari iz cijele Varaždinske županije i pograničnih slovenskih naselja uputili na tradicionalni pohod na Ravnu goru.

Odredište hodočasnika bila je kapelica Sveta tri kralja, u kojoj se tradicionalno održavaju vjerska slavlja na Uskrsni ponedjeljak.

Za tu priliku i ove je godine, u skladu s višegodišnjim običajem, na Ravnu goru s grupom hodočasnika dopješačio bednjanski župnik vlč. Neven Blažon, koji je predvodio vjerničku procesiju iz Bednje. On je potom u kapelici predvodio misu te vjernicima uputio prigodne vjerske poruke i čestitao im Uskrs.

Brojne posjetitelje nakon mise dočekao je topli obrok kojim su ih počastili predstavnici općine Bednje i Grada Lepoglave.

Podijeljeno je oko 300 litara graha (koji su i ove godine pripremili članovi DVD-a Bednje), a podjelu ni ovoga puta nije propustio domaćin Mirko Bistrović s kolegama iz susjedne Lepoglave – gradonačelnikom Marijanom Škvarićem i dogradonačelnikom Hrvojem Kovačem.

Misom u staroj kapelici, hodočašćem i čašćenjem izletnika tako je ponovno produljen običaj lijepog blagdanskog okupljanja na Ravnoj gori.