TZ Općina Bednja

Ravna Gora

Ravna gora (686 m) smjestila se u gornjem porječju rijeke Bednje i smatra se posljednjim ogrankom Alpa. Omiljeno je izletište rekreativaca koji se ovdje zadržavaju i vikendom zahvaljujući planinarskim domovima.

Možete se odlučiti za planinarenje, paragliding ili alpinističko penjanje po stijenama Velike pećine. Mogućnost su različite.Sve ovisi o vama i vašim resursima energije. Na Ravnoj gori postoje dva uzletišta za paraglidere.

Prekrasni pejzaži i uređeno sletište u Cvetlinu čine Ravnu goru najatraktivnijom lokacijom za slobodno jedrenje u ovom djelu Hrvatske. Ovdje se redovno održavaju državna i europska natjecanja u tom sportu.

Vidikovac na Ravnoj gori pruža prekrasan pogled na dvorac Trakošćan prema kojem vas vode pješačke staze. Na putu do dvorca šarmirat će vas mala bednjanska dvorišta, pokoje raspelo i ranobarokna kapelica

Sv. Tri kralja te vam ispričati priču o dubokoj religioznosti ljudi ovoga kraja. Negdje na oko pola puta, u zaselku Križišće, nemojte propustiti svratiti do bednjanskog zvonara Ivana Kušenića. Planinarima je dobro poznat po najboljem vinu u bednjanskom kraju, a odlični su mu i drugi domaći proizvodi.