TZ Općina Bednja

Kuća za odmor Trakošćan

tonkina-kuca

Kuća za odmor « Trakošćan » nalazi se u mjestu Trakošćan u Hrvatskom zagorju, na izuzetnoj lokaciji, nasuprot dvorca Trakošćan.

Ono po čemu se izdvajamo, atraktivan je pogled na naš najpoznatiji dvorac, nedavno uvršten u top 3 najljepših mjesta u Hrvatskoj (CNN, Huffington post).

Kuća je III kategorije i kompletno je renovirana tijekom 2013. godine, a nov je također i namještaj, te ostala oprema. S iznajmljivanjem smo krenuli 2014. godine.

Kuća raspolaže sa dvije spavaće sobe (za 4 osobe) na katu. Kuhinja raspolaže svim potrebnim uređajima/suđem za pripremu hrane, frižiderom, kvalitetnom pitkom vodom, štednjakom, pećnicom, itd. U prizemlju kuće nalazi se kupaonica sa tušem i WC-om, a na katu je još jedan WC. U prizemlju kuće nalazi se dnevni boravak sa velikom staklenom stijenom i pogledom na dvorac Trakošćan, velikom garniturom za sjedenje podesivom za sjedenje/polu-sjedenje/ležanje, plazma TV-om, stolom za blagovanje, te radijatorima i kaminskom peći na drva za hladnije dane i ljepši ugođaj.

Na raspolaganju je još roštilj, uz vanjski stol i klupe s pogledom na dvorac i ležaljka u hladu stabala višnje. Parkirno mjesto je osigurano. Kućni ljubimci nisu dozvoljeni unutar kuće, kao ni pušenje.

Kuća je uređivana s ljubavlju i pažnjom prema detaljima (u njoj se nalazi i pokoja starina iz okolice, stare fotografije ljudi iz Trakošćansko-bednjanskog kraja, knjige, grafike akademskih slikara, društvene igre, mapa sa brošurama i popisom svih zanimljivosti i aktivnosti u Trakošćanu i okolici, itd.). Uz želju da bude funkcionalna i jednostavna, a bogata sadržajem, nastojali smo udovoljiti potrebama putnika i turista, koji će u njoj pronaći sve što bi im moglo zatrebati, od komfora do informacije.

Odmorite se uz šetnju oko jezera ili razgledavanje dvorca Trakošćan (5min pješice) ili samo uživajte u miru i tišini našeg dnevnog boravka, uz kaminsku peć i pogled na dvorac. Pogled na dvorac pruža se iz svih dijelova dnevnog boravka – kroz staklenu stijenu dužine 5 metara, iz spavaće sobe (i kreveta ☺), i naravno, iz dvorišta i mjesta za roštilj. Naša kuća idealno je mjesto za odmor, uz osigurani mir i privatnost!

U neposrednoj blizini kuće za odmor nalazi se također i hotel “Trakošćan” sa svojim bogatim wellness programima (5min pješice), park-šuma Trakošćan i Maceljska šuma, planina Ravna gora (planinarenje), a na kraćim udaljenostima automobilom nalaze se Ivanec i planina Ivanščica, Krapina i „Muzej krapinskih neandertalaca“, Varaždin sa mnogobrojnim muzejima i Starim gradom, predivan perivoj i park-šuma Arboretuma Opeka – Vinica, te mnogi drugi dvorci Hrvatskog zagorja (Veliki Tabor, Maruševec itd.).

Uživajte u šetnji prirodom, planinarenju, te raznim drugim sportskim aktivnostima (biciklizam, ribolov, paraglajding, tenis…) ili festivalima i događanjima u blizini, kao što su “Špancirfest” u Varaždinu, “Festival tradicijske čipke” Lepoglava, “Varaždinske barokne večeri”, “Festival kajkavskih popevki” Krapina, “Etno festival” Cvetlin, itd. Dobrodošli!

 

Adresa: Trakošćan 28, 42254 Trakošćan, Hrvatska
Mobitel HR: 00385 99 6446 233
Mobitel – HR-FR-EN: 00385 91 503 2797
Web: http://trakoscan.eu
E-mail: trakoscan.info@gmail.com
Navigacija: PREUZMI KARTU