TZ Općina Bednja

KUD Cvetlinski zvon priređuje jubilarnu 10. svibanjsku noć

kud cvetlin
U organizaciji KUD-a Cvetlinski zvon i pod pokroviteljstvom Općine Bednje, u subotu, 20. svibnja, u Lovačkom domu u Cvetlinu održat će se jubilarna, deseta po redu glazbena manifestacija Svibanjska noć.

Kao što je poznato, riječ je o priredbi kojom domaćini kreću u susret svom poznatom etnofestivalu, a na kojoj sudjeluje veći broj KUD-ova i sastava iz bednjanskoga kraja te iz pograničnih slovenskih mjesta s kojima Cvetlinčani već godinama surađuju na kulturnom planu. S obzirom na to da ove godine Svibanjska noć obilježava svoj prvi dvoznamenkasti jubilej, predsjednica KUD-a Marija Kramar najavljuje da će manifestacija biti međunarodnog karaktera na kojoj će sudjelovati 13 glazbenih sastava i pučkih udruga iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske.

Publiku će ove godine zabavljati članovi Kulturnog društva Godcev i pevcec Vinski bratje iz Tišine, Ljudska pevska skupina Taščice iz Rača kod Maribora, Stari prijatelji iz Kicarjeva, Pustroški iz Pohorja te KUD-ovi iz Austrije i Mađarske. Pridružit će im se i  članovi KUD-a Josipa Genca iz Bednje, KUD-a Josipa Jedvaja iz Vrbna, KUD-a Klaruš iz Maruševca, a nastupit će i članovi Lepoglavskog pušleca te KUD-ovi iz Cestice i Đurmanca. Dakako, priredba ne bi bila potpuna bez pjesme i glazbe Cvetlinskog zvona.

Svibanjska noć počinje u 17 sati, a predsjednica M. Kramar poziva sve građane željne dobrog raspoloženja i domaće glazbe da svakako dođu i dobro se zabave uz program domaćih i gostujućih izvođača. Svi oni koji mogu i žele pozvani su da daju dobrovoljni prilog za organizaciju ovog velikog glazbenog događanja.

Dolazak u Cvetlin najavio je i načelnik Općine Bednja Mirko Bistrović.