TZ Općina Bednja

Počinju manifestacije u povodu Dana općine Bednja i Židorova

U Općini Bednja traju zadnje pripreme za svečanosti i manifestacije u povodu obilježavanja Dana općine

, koji se tradicionalno slavi na Židorovo, odnosno na spomendan sv. Izidora. Proslava će početi u nedjelju, 7. svibnja, nastupom Limene glazbe na Trgu sv. Marije u Bednji, a središnje misno slavlje u župnoj će crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije početi u 11 sati. U skladu s dugom tradicijom, Židorovo u Bednji bit će popraćeno velikim proštenjem i pučkim veseljem uz bogatu ugostiteljsku i gastronomsku ponudu.

Središnje manifestacije održat će se u srijedu, 10. svibnja, a počet će polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježjima poginulima.

U 18 sati će u društveno – vatrogasnom domu početi svečana sjednica Općinskoga vijeća Bednje, na kojoj će se okupljenima obratiti općinski čelnici i osvrnuti se na rad u proteklih godinu dana. Na sjednici će se zaslužnima uručiti javna priznanja, a potom će uslijediti kulturno – umjetnički program.

U povodu obilježavanja Dana općine, svim građanima Bednje te iseljenim zavičajcima širom Hrvatske čestitke su već uputili načelnik Mirko Bistrović i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Brezni.

Regulacija prometa

S obzirom na to da se na Židorovo u Bednji očekuje velik broj vjernika, hodočasnika i posjetitelja, iz Općine Bednja obavještavaju građane da će u nedjelju, 7. svibnja, za promet biti zatvoren dio županijske ceste LC25105 (Trg svete Marije) od raskrižja prema Prebukovju do ugostiteljskog obrta Kim u Ulici Izidora Poljaka i to od 5 do 19 sati. Za to vrijeme promet će se odvijati državnom cestom D74 i Ulicom Izidora Poljaka.