TZ Općina Bednja

U subotu, 28. listopada, XII. škola mladih filatelista Trakošćan 2017.

mali-filatelisti

Klub mladih filatelista „Trakošćan“ u sklopu Edukativnog centra filatelije mladih u Republici Hrvatskoj organizira u subotu, 28. listopada, XII. školu mladih filatelista “TRAKOŠĆAN 2017.“ s međunarodnim sudjelovanjem.

Škola je zamišljena kao filatelistička manifestacija na nacionalnoj razini s međunarodnim sudjelovanjem. Očekuje se nazočnost od oko 200 polaznika iz desetak osnovnih i srednjih škola.

Osnovni koncept ove manifestacije temelji se na stručno – edukativnom programu s ciljem da djeca putem poštanskih maraka upoznaju nacionalnu, povijesnu, kulturnu, spomeničku i prirodnu baštinu.

Kroz raznovrsne aktivnosti i sudjelovanje u poticajnim i atraktivnim programima te pod vodstvom stručnih voditelja, sudionici kroz filateliju upoznaju svoju domovinu, zemlje Europe i svijeta, zbližavaju se i mijenjaju svoje kulturološke navike, poglede na svijet te usvajaju sustav pravih vrijednosti.

– Dosadašnja iskustva u radu škole, kroz koju je prošlo oko 2.500 mladih, pokazala su da ovakav pristup učenju daje izrazito dobre rezultate. Potvrđuju to  i statistički podaci koji pokazuju da su polaznici škole djeca u pravilu s dobrim školskim uspjehom, koja bilježe napredovanje u srednjoškolskom i fakultetskom obrazovanju – ističe Dino Murić, predsjednik Klub mladih filatelista.

Organizatori će i ovoga puta, uz brojne edukacijske sadržaje iz svijeta filatelije, polaznicima predstaviti i razne atrakcije (poseban oblik prijenosa pošte, izdanja prigodnih omotnica i poštanskih žigova, izdvojeni poštanski šalter i sl.). Škola mladih filatelista ponovno će dokazati kako filatelija nije samo hobi, već način učenja i edukacije.

Manifestaciju podupiru Općina Bednja, Muzejska ustanova Dvor Trakošćan, Hrvatski filatelistički savez, Hrvatska pošta i Varaždinska županija.

Program događanja - XII škola mladih filatelista TRAKOŠĆAN 2017